- ceaiul de tei- cand frunzele sunt verzi si aspre, si au lgate de ele ceva...un fel de floare,punele la uscat, si cand sunt suficient de uscate, le pui la fiert cu un ibric de apa, sa fiarba cam trei minute ,apoi,le scoti si pui o farfurioara deasupra. cand au trecut apoi, alte cinci minute.torni in cana sau pahar,si se adauga o feliuta de lamaie pe fund, daca vrei.
- salata de :-fructe-iti alegi ce fructe vrei,ca exemplu:strugure,mar,par si cirese.vei taia fructele mari in felii subtiri,puse pe o farfurie mai adanca.mai intai , in aceasta farfurie era :miere cu apa, si ,u lingurita mica de zahar. apare ca o pasta apoasa , dulce. prin aceasta sunt trecute toate feliile, care vor fi asezate la baza bolului,apoi, in ordine crescatoare de marime, in sus.la sfarsit,se pune un pic pe foc amestecul, cu putin mai multa apa,la care s-a adaugat gelatina si niste zahar.nu o sa stea mult pe foc. o sa fie turnat deasupra bolului , in strat subtire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu